„Uite Nicule, raurili! Alea e randurili, fa!”


Pentru cei care nu umbla cu un calendar la ei, sau care stau acasa si nu mai stiu nici ce zi e, va informez ca maine e 1 aprilie. Zi internationala a pacalelilor, pacalicilor, a glumetilor in general. Pentru scumpul nostru drag popor, urmeaza o scumpire a carburantilor. De ce? Fiindca se poate, de asta. Fiindca romanul face mai ceva ca iepurasul care il injura pe urs doar dupa ce ajunge in intimitatea propriei case.

Vocifereaza indignat, da din maini, explica pe verticala, pe diagonala, e in stare sa aduca o tabla din aia ca a lui Schnecker, pe care sa deseneze diagrame, toate acestea petrecandu-se nu in fata vreunui ministru, secretar de stat sau macar sef de scara. Nu. Toate astea se petrec in fata nevestei, care din aberatiile lui intelege cam cat intelege manelistul din muzica clasica.

O expresie pe care am auzit-o de la o cunostinta, spune ca e „leu cu cap de soarece”. Caracterizarea perfecta a romanului. In fata sotiei este spartan, cand se duce sa se certe cu seful de scara devine spartanus.

„Randurili” ma astept sa le gasesc in seara asta la Rompetrol, unde rezervoarele asteapta nerabdatoare plinul cel de toate zilele. Cine o sa fie in necunostinta de cauza, o sa creada ca se da benzina „pi dejeaba”.

O sa stam ca oile, o sa punem benzina, o sa-l injuram pe Ponta, o sa atat!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s